#Diamond Infusion

Vuonna 2016 IGL Coatings uudelleen kehitti valmiiksi patentoidun Diamond Infusion teknologian, tämän teknologian avulla pinnoitteisiimme on lisätty yhtä luonnonkovimpia materiaaleja, nimittäin timantti partikkeleita. Timantti partikkelit täyttävät pinnoitteen asennuksessa muodostuvat mikroskooppiset harjanteet, jotka monesti ovat pinnoitteen yksi heikkolenkki. 

Diamond Infusion teknologia ei vain paranna pinnoitteen kovuutta, vaan myös lisää sen kestävyyttä vahvoja kemikaaleja vastaan. Diamond Infusion katalyyttiä on lisätty yli kaksi kertaa alkuperäiseen määrään verrattuna kerrosten välisen kovettumisajan lyhentämiseksi, mikä lyhentää odotusaikaa pinnoitteiden kerrostamisessa.

Synteesiprosessi on melko työläs ja monimutkainen. Timanttijauhe on jauhettava alle 5 nm:iin (perustuu SEM-analyysiin). Aluksi timanttijauhe lisättiin formulaatioon yhdessä muiden silaanien kanssa alhaiseen VOC-kantoaineeseen, mutta ongelmia ilmaantui, kun timanttijauhe saostui, mikä ei lisännyt pinnoitteisiin lisäetua.

Lisätutkimuksen jälkeen havaittiin, että timanttijauheen dispergointi pieneen määrään etanolia ennen olemassa olevan formulaation sekoittamista typellä puhdistetussa säiliössä esti timanttijauhetta saostumasta ja koko liuoksen silloittumista koko prosessin aikana.